FAQ

Berätta om kvaliteten på diamanterna?
Vi väljer omsorgsfullt ut varje enskild sten, för hand. Tidskrävande men oerhört viktigt, då varje smycke är handgjort, unikt och ska få ett långt liv. Vi har valt att endast arbeta med fina Top Wesselton-diamanter, sällsynt vit med clarity si1 (slighty included) och cut: very good.

Hur är diamanterna certifierade?
Diamanterna är omsorgsfullt utvalda och cerfifierade av GIA, Gemological Institure of America, ett av världens främsta oberoende certifieringsorgan som säkerställer kvalitet och ställer höga krav på form, färg, slipning, proportioner, symmetri, mått och carat. Certifikat ingår inte med varje separat diamant.

Vad är det för kvalitet på guldet? 
Alla smycken tillverkas för hand i 18 karat återvunnet guld, vilket vi medvetet valt att arbeta med då det är klassiskt, vackert och hållbart. Karat möts i 24:e-delar och 24 karats guld motsvarar alltså 100% guld. Våra smycken i 18 karat är alltså en guldmängd på 75% guld (det vill säga 18/24).

Var tillverkas Ebba von Sydow Jewelry?
Alla smycken är handgjorda och tillverkade i Ramat Gan, Israel, hos våra guldsmeder. Varje smycke är ett unikt hantverk tillverkat med en gedigen passion för kvalitet och vår tillverkning bygger på en lång erfarenhet från branschen, inom såväl design som hållbarhet.

Är diamanterna i era smycken konfliktfria?
Diamanterna bryts i Australien och är garanterade via Kimberley-processen, en kontrollenhet som säkerställer att diamanterna är 100% konfliktfria och framtagna under etiska förhållande. Mer information hittar du på KimberleyProcess.

Går det att beställa ett smycke med exempelvis större storlek på sten?
Då alla våra smycken är handgjorda kan vi eventuellt erbjuda dig skräddarsydda varianter av vår minimalistiska design, exempelvis med en större sten. Kontakta shop@ebbavonsydow.com med din förfrågan, så återkommer vi med prisförslag.

Hur gör jag rent mitt smycke?
Rengör med fördel ditt smycke varsamt med ljummet vatten, diskmedel och en mjuk tandborste, så håller det sig vackert, för livet. 

Hur får jag upp knutar på min kedja?
Ett husmorsknep som faktiskt fungerar väl är detta: Testa att använda babyolja och en synål, låt först babyoljan verka. Tips är att stänga smycket när det inte används för att minimera risken för trasliga kedjor. 

Vad skiljer signaturhalsband Ebba tillverkat i 10k och övriga smycken i 18k guld?
Vi vill kunna erbjuda samma vackra handgjorda smycke till ett bättre pris för dig som föredrar det. Signaturhalsband Ebba är i guld och INTE förgyllt silver. Vid förgyllt silver så riskeras även färgen att blekna eller slitas av.

Var kan jag köpa Ebba von Sydow Jewelry?
Enbart på www.ebbavonsydowjewelry.com samt i våra Pop up-butiker, direkt från oss. Anledningen är helt enkelt för att hålla nere priset så mycket som möjligt till dig som slutkonsument.

Kan jag hämta upp min order samma dag, i Stockholm? 
Självklart! Vid utcheckningen i vår webbutik går det att klicka i upphämtning och då välja Bookbinders Design (som vi samarbetar med). Under ordinarie öppettider kan du sedan hämta upp din order i butiken på Karlavägen 67 i Stockholm.

Kan jag sova, träna och duscha med halsbandet på?
Vi rekommenderar inte att du bär smyckena med kedjor vid tuffare träning som kan vara påfrestande. Smyckena är självklart till för att användas till vardags, men som med allt annat kan vi inte till 100% garantera att inget händer vid exempelvis träning.
Vårt bästa råd är att använda smycket när du själv känner dig trygg med det och emellanåt ta hand om ditt smycke! Smycket görs med fördel rent varsamt, i ljummet vatten med diskmedel, tandborste och en dos kärlek.

Är det nickel i smyckena?
Nej.

Är det öppet köp på min order?
Som kund inom EU har du rätt att ångra ditt köp mot giltigt kvitto inom 14 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor. Produkten måste returneras i säljbart skick. Alla returnerade varor skickas tillbaka tillsammans med ordernummer och kontaktuppgifter till vårt lager. Oidentifierade objekt som returneras kan nekas återbetalning. Returer som är skadade eller smutsiga godtas ej. Ebba von Sydow AB står inte för returfrakt. Som kund utanför EU har du rätt att ångra ditt köp mot giltigt kvitto inom 30 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor.

Kan jag byta mitt smycke?
Ebba von Sydow AB kan tyvärr inte av praktiska skäl administrera byten av varor som köps från vår webbshop. Returnera istället beställd vara genom att följa instruktionerna du får efter kontakt med shop@ebbavonsydow.com. Så snart vi har hanterat din retur får du en återbetalning via samma betalningsmetod som används för att göra inköp. Om du önskar en annan storlek eller färg, vänligen gör en ny beställning.

Jag har fått en felaktig vara / fel smycke?
Vi gör vårt bästa för att se till att dina smycken är i perfekt skick när vi skickar dem till dig. Om du mot förmodan får en skadad, felaktig eller defekt vara: Skicka en BILD där vi tydligt kan se felet. Skicka bilden bifogad i ett e-mail till shop@ebbavonsydow.com. OBS, skriv ditt ordernummer! Vi återkommer till dig så snart som möjligt. Vi är tacksamma om du hör av dig direkt när du upptäcker felet, så att vi desto snabbare kan hjälpa till.

Jag vill göra en retur - hur?
1. Ta reda på ditt ordernummer.

2. Fyll i formuläret här nedan - så svarar vi på mail med vidare instruktioner.

3. Maila shop@ebbavonsydow.com vid ytterligare frågor eller vid problem med formuläret. Normalt svarar vi inom 48h under arbetsdagar.

Hur får jag reda på när nya smycken kommer in?
Varmt välkommen att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev. Håll utkik på vår Instagram @ebba_jewelry för nya drop och kommande släpp.