FAQ

Jag vill beställa ett smycke med en större storlek på sten?
Då alla våra smycken är handgjorda kan vi eventuellt erbjuda dig skräddarsydda varianter av vår minimalistiska design, exempelvis med en större sten. Kontakta shop@ebbavonsydow.com med din förfrågan, så återkommer vi med prisförslag!

Vad är det för kvalitet på diamanterna?
Vi väljer omsorgsfullt ut varje enskild sten, för hand. Tidskrävande men oerhört viktigt, då varje smycke är handgjort, unikt och ska få ett långt liv. Vi har valt att endast arbeta med fina Top Wesselton-diamanter, sällsynt vit med clarity si1 (slighty included) och cut: very good.

Är diamanterna certifierade?
Diamanterna är omsorgsfullt utvalda och cerfifierade av GIA, Gemological Institure och America, ett av världens främsta oberoende certifieringsorgan som säkerställer kvalitet och ställer höga krav på form, färg, slipning, proportioner, symmetri, mått och carat. Certifikat ingår inte med varje separat diamant.

Var och hur tillverkas smyckena?
Alla smycken är handgjorda och tillverkade i Ramat Gan, Israel. Varje smycke är ett unikt hantverk tillverkat med en gedigen passion för kvalitet och vår tillverkning bygger på en lång erfarenhet från branschen, inom såväl design som. 

Är diamanterna i era smycken konfliktfria?
Diamanterna bryts i Australien och är garanterade via Kimberley-processen, en kontrollenhet som säkerställer att diamanterna är 100% konfliktfria och framtagna under etiska förhållande. Mer information hittar du på KimberleyProcess.

Hur gör jag rent mitt smycke?
Rengör med fördel ditt smycke varsamt med ljummet vatten, diskmedel och en mjuk tandborste.

Hur får jag upp knutar på min kedja?
Testa att använda babyolja och en synål, låt först babyoljan verka. Tips är att stänga smycket när det inte används för att minimera risken för trasliga kedjor. 

Vad skiljer signaturhalsband Ebba tillverkat i 10k och övriga smycken i 18k guld?
Vi vill kunna erbjuda samma vackra handgjorda smycke till ett bättre pris för dig som föredrar det. Signaturhalsband Ebba är i guld och INTE förgyllt silver. Vid förgyllt silver så riskeras även färgen att blekna eller slitas av.

Var kan jag köpa Ebba von Sydow Jewelry?
Det är endast här på www.ebbavonsydowjewelry.com som smyckena går att köpa. Anledningen är helt enkelt för att hålla nere priset så mycket som möjligt till slutkonsument.

Kan jag hämta upp min order samma dag, i Stockholm? 
Självklart! Vid utcheckningen i vår webbutik går det att klicka i upphämtning och då välja Bookbinders Design. Under ordinarie öppettider kan du sedan hämta upp din order i butiken på Karlavägen 67 i Stockholm.

Kan jag sova, träna och duscha med halsbandet på?
Vi rekommenderar inte att du bär smyckena med kedjor vid tuffare träning som kan vara påfrestande. Smyckena är självklart till för att användas till vardags, men som med allt annat kan vi inte till 100% garantera att inget händer vid exempelvis träning.
Vårt bästa råd är att använda smycket när du själv känner dig trygg med det och emellanåt ta hand om ditt smycke! Smycket görs med fördel rent varsamt, i ljummet vatten med diskmedel, tandborste och en dos kärlek.

Är det nickel i smyckena?
Nej.

Är det öppet köp på min order?
Som kund inom EU har du rätt att ångra ditt köp mot giltigt kvitto inom 14 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor. Produkten måste returneras i säljbart skick. Alla returnerade varor skickas tillbaka tillsammans med ordernummer och kontaktuppgifter till vårt lager. Oidentifierade objekt som returneras kan nekas återbetalning. Returer som är skadade eller smutsiga godtas ej. Ebba von Sydow AB står inte för returfrakt. Som kund utanför EU har du rätt att ångra ditt köp mot giltigt kvitto inom 30 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor.

Kan jag byta mitt smycke?
Ebba von Sydow AB kan inte administrera byten av varor som köps från vår webbshop. Returnera beställd vara genom att följa instruktionerna du får efter kontakt med shop@ebbavonsydow.com. Så snart vi har hanterat din retur får du en återbetalning via samma betalningsmetod som används för att göra inköp. Om du önskar en annan storlek eller färg, vänligen göra en ny beställning.

Jag har fått en FELAKTIG vara / fel smycke?
Vi gör vårt bästa för att se till att dina smycken är i perfekt skick när vi skickar dem till dig. Om du mot förmodan får en skadad, felaktig eller defekt vara: Skicka en BILD där vi tydligt kan se felet. Skicka bilden bifogad i ett e-mail till shop@ebbavonsydow.com. OBS, skriv ditt ordernummer! Vi kommer att komma tillbaka till dig så snart som möjligt. Hör av dig direkt när du upptäcker felet.

Jag vill göra en retur - hur?
1. Ta reda på ditt ordernummer.

2. Fyll i formuläret här nedan - så svarar vi på mail med vidare instruktioner.

3. Maila shop@ebbavonsydow.com vid ytterligare frågor eller vid problem med formuläret. Normalt svarar vi inom 48h under arbetsdagar.

Hur får jag reda på när nya smycken kommer in?
Varmt välkommen att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev! Och håll utkik på vår Instagram @ebba_jewelry för nya drop och kommande släpp.